Teamleider callcenter

Wie zijn wij?

Roscom is gespecialiseerd in onderscheidend klantcontact op het gebied van field- en telemarketing. De projecten die we uitvoeren variëren van informeren en service verlenen tot echte verkoop. In ieder contact vertellen we een eerlijk verhaal.

Bij Roscom vind je een goed werkklimaat, leuke collega’s en de mogelijkheid om je echt te ontwikkelen tot een expert in het contact met mensen.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en heb je interesse om te werken bij Roscom? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie!

Jouw baan

We zijn op zoek naar een teamleider die meebouwt aan de ontwikkeling van ons callcenter team. Je voelt je op je gemak bij een informele organisatie, een afwisselende baan waarin jij het team leid, coacht, en ontwikkelt. Je combineert je kennis en ervaring als leidinggevende met een scherp oog voor het behalen van doelstellingen én voor de behoeftes van de mensen om je heen. Dit maakt je een sterke natuurlijke leider die op authentieke, inspirerende en empathische wijze het team meeneemt in de uitvoering van de werkzaamheden. Het werk is sterk georganiseerd in teamverband, waardoor er veel mogelijkheden zijn om te sparren met collega’s.

Taken

Start de dag met een Kick-off
    • Teamindeling/klantafspraken
    • Resultaten voorgaande week
    • Doelen bespreken
    • Hoe zit het team in de wedstrijd?
๏ Dagbesprekingen met collega teamleiders en aanspreekpunten in de teams
๏ Verantwoordelijk voor de teamplanning
๏ Houdt toezicht op de ontwikkeling en voortgang in de Roscom Academy
๏ Past Hulp op de Werkvloer toe op individuele teamleden
    • Klantgesprekken meeluisteren met collega’s
    • Leerdoelen + tips meegeven
    • Professioneel feedback geven
    • Stimuleert de samenwerking met de coach
    • Coach op de hoogte houden van ontwikkelingen
๏ Begeleiding van nieuwe collega’s
๏ Het opstellen van en sturen op de dagrapportages
๏ Het borgen van operationele processen
๏ Ziekmeldingen en verlofaanvragen vanuit het team verwerken volgens protocol
๏ Openen/Sluiten
๏ Dagelijks contact met de teammanager
๏ Het voeren van HR gesprekken met teamleden (functioneren- en beoordelen)

Ontwikkel jezelf tot klantexpert

Je krijgt training in onze Roscom Academy, hierin leiden we je op tot klantexpert. Je leert hoe je lichaamstaal kunt lezen en gesprekstechnieken kunt toepassen om de klant zo goed mogelijk te helpen. Natuurlijk mag je ook op de werkvloer goede begeleiding en coaching verwachten. We vinden het belangrijk dat je als mens groeit, daarom begeleiden we je ook in jouw eigen ambities.

SYF22.png

Wij bieden jou

Herken jij je in dit profiel?

Onze cultuur

De kracht van onze organisatie zit in mensen. We stimuleren persoonlijke groei en kijken naar wie jij bent en waar jouw talenten liggen. We willen graag dat onze medewerkers met plezier aan het werk zijn. We beseffen ons ook dat dingen altijd nog beter kunnen. Fouten maken mag, zolang je ervan leert. We zijn een werkgever die lef toont, waar successen gevierd worden en waar vertrouwen een belangrijke waarde is!

Wie zijn wij?

Enthousiast? Solliciteer direct!

Laat je gegevens achter en collega Fleur neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Vragen? Fleur helpt je graag!

06 82462121